sobota, 28 listopada 2015

Gorąca czekolada / Hot chocolate

Gorąca czekolada kojarzy nam się z zimą i świętami, więc postanowiliśmy dodać na nią przepis.
(Hot chocolate to connote christmas and winter so we wanted to add recipe for it.)

Składniki:
na czekoladę:
- 250ml mleka
- 5 łyżek śmietany kremówki 30%
- 3-4 łyżki cukru
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- 50g gorzkiej czekolady
na bitą śmietanę:
 śmietana kremówka 30% + cukier puder
(Ingredients:
for chocolate:
- 250ml of milk
- 5tbs of cream puff 30%
- 3-4 spoons of sugar
- 1/3 spoon of cinamon
- 50g of dark chocolate
for whipped cream:
cream puff 30% + powdered sugar) 


1.Do garnka dodaj: mleko, śmietanę, cynamon i cukier. Podgrzewaj tak długo aż mleko będzie gorące.
(1. Add to pot: milk, cream, cinamon and sugar. Heat is as long as milk will be hot.)


2. Aby zrobić bitą śmietanę musisz zmiksować śmietanę z cukrem pudrem.
(2. To make a whipped cream you must mix cream with powdered sugar.)

 3. Pokrój czekoladę na kawałki.
(3. Cut chocolate into pieces)

4. Do gorącego mleka dodaj czekoladę i mieszaj tak długo aż masa będzie gładka.  
(4. Add chocolate to hot milk and mix as long as it'll be even) 

 

5. Nalej gorącą czekoladę do kubków i udekoruj bitą śmietaną i cynamonem
(5. Pour hot chocolate to cups and decorate it with whipped cream and cinamon) 

Smacznego! (Enjoy!)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz